Pentagon Romania - PTG
Distribuitor autorizat al produselor Fein.

"Intotdeauna solutia potrivita"® - Din 1991!

Fein


Firma noastra este distribuitor autorizat al produselor profesionale marca Fein.

Fein produce scule electrice profesionale pentru prelucrari metalice in industrie si auto.
Solutii profesionale cu 1+2 ani garantie !

Logo Fein

Promoții de la Fein

Promotii Fein

Click pentru mai multe promotii

Gama de produse

GAURIRE
Masina de gaurit-insurubat cu acumulator
Masini de gaurit
Gaurire cu carota in metale
Stand electromagnetic
Masini de filetat
Masini de gaurit unghiulare
INSURUBARE
Masina de gaurit-insurubat cu acumulator
Masina de insurubat cu percutie
FEIN AccuTec
Masina de insurubat pentru interioare
Masina de insurubat pentru tabla
POLIZARE LA FRECVENTA NORMALA
Polizor unghiular compact
Polizoare unghiulare mari
Polizoare drepte
SLEFUIREA DE INALTA‚ FRECVENTA
POLIZOARE CU BANDA‚ ABRAZIVA
GRIT GX modular
GRIT GI modular
Polizor cu banda GRIT GHB ghidat manual
Polizor cu banda compact GRIT GKS
PRELUCRAREA SUPRAFETELOR
Masini de slefuit
Masini de polisat
Aspirator
SCULE OSCILATORII
MultiMaster
SuperCut Construction
SuperCut Automotive
TAIEREA TABLELOR
Foarfecele de decupat tabla
Foarfecele de taiat tabla
Foarfecele rontaitor
TAIEREA CU FIERASTRAU/FREZAREA
Taiere cu ferastraul pendular
Taiere tevi cu ferastaul coada de soarece
Disc de decupat fereastrau
ACCESORII

Masini de gaurit

In anul 1895, FEIN a revolutionat mediul profesional prin inventarea primei masini electrice de gaurit manuale. In ziua de astazi, masinile de gaurit FEIN sunt caracterizate de acelasi spirit inovator: O tehnologie optima, dezvoltata in decursul a 120 de ani de experienta, si constant aceeasi calitate excelenta, indestructibila, fie ca este vorba de masini de gaurit, masini de gaurit unghiulare sau masini de filetat. Disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni si forme, cu diametre de gaurire de panala 38 mm si turatii adaptate cu precizie in functie de caracteristicile materialului prelucrat, masinile de gaurit FEIN vin in intampinarea oricaror cerinte. Pentru ca sunt adaptate exact la cerintele, lucrarile si modurile dumneavoastra de lucru. Cu forma lor ergonomica, greutatea redusa si operarea facila, precum si calitatea aproape indestructibila, acestea sunt ideale pentru utilizatori profesionisti. Iar accesoriile optimizate si componentele speciale ale seturilor subliniaza inca odata vasta competenta si experienta care va sunt puse la dispozitie prin intermediul masinilor de gaurit FEIN.

Masini de insurubat

Extrem de fiabilasi adaptata special la varietatea de utilizari, gama de masini de insurubat FEIN permite obtinerea unor rezultate excelente si unei calitati optime ale insurubarilor - chiar si in cele mai dificile conditii. Atat pentru aplicatii industriale in serie, cat si pentru constructii metalice sau amenajari interioare si renovari. Ergonomia exemplara, precum si greutatea deosebit de redusa sunt alte avantaje esentiale, care faciliteaza lucrul in conditii profesionale, eficiente, cu efort minim. Zi de zi. Pe parcursul a mai multor ani.

Experienta nu inseamna tot, dar conteaza foarte, foarte mult. Mai ales cand este vorba de proiectarea unor unelte electrice specializate pentru polizare destinate utilizarii industriale, respectiv celei mestesugaresti si sunt foarte fiabile, ergonomice si inovatoare ca toate sculele construite de FEIN. Acestea se fabrica in diferite categorii de putere de la 350 pana la 3700 Watt, pentru exploatare intensa cum ar fi domeniul turnatoriei, confectiilor metalice sau al constructiilor navale. De la polizoarele unghiulare compacte, prin polizoarele unghiulare mari, pana la gama larga a polizoarelor drepte si a programului variat a sistemelor de frecventa inalta, FEIN nu se lasa mai prejos nici la acest capitol. Fie ca e vorba despre alegerea unei masini optime in functie de sarcina data, solicitarea, durata de viata sau fiabilitatea masinii - FEIN va satisface toate cerintele.

In electrotehnica, numai frecventele care depasesc 10 kHz sunt considerate frecvente inalte. La sculele electrice, acest termen s-a impamantenit insa pentru toate frecventele de retea situate peste frecventa standard a retelei (50/60 Hz). Pentru sculele electrice de inalta frecventa, se utilizeaza actualmente cu preponderenta o frecventa de 300 Hz.
Insa de ce se aduce curentul de la priza electrica la o frecventa mai mare? Un motiv este necesarul de putere mai mare. Prin cresterea frecventei, se urmareste obtinerea unei turatii mai mari. Direct proportional cu frecventa ridicata creste si puterea utila a motorului: la o frecventa de 300 Hz, puterea creste de sase ori, deoarece frecventa este de sase ori mai mare comparativ cu 50 Hz. Convertizoarele de frecventa necesare in acest sens, care aduc curentul la frecventa marita, sunt conectate la reteaua publica de curent alternativ sau trifazic
.
In acelasi timp, si multe alte avantaje pledeaza pentru utilizarea sculelor electrice de inalta frecventa in mediul industrial:

  • Prin puterea crescuta, turatiile ideale, comportamentul constant al turatiei chiar si sub sarcina si puterea de prelucrare enorma asociata creste sesizabil si productivitatea.
  • Uzura sculelor este minimizata.
  • In acelasi timp, sculele electrice de inalta frecventa FEIN sunt concepute constructiv pentru o solicitare maxima si un efort de intretinere minim. Aceasta are drept urmare o durabilitate mai lunga, timpi morti mai scurtii si un efort de intretinere si de reparatie redus.
  • In cazul utilizarii de durata in domeniul industrial, de exemplu in regimul de lucru in mai multe ture, optarea pentru gama de inalta frecventa de la FEIN este nu in ultimul rand o decizie pentru mai multa rentabilitate.

Polizoare cu banda abraziva

GRIT by FEIN - acestea sunt polizoare cu banda abraziva construite modular si adaptate in mod optim la aplicatiile din domeniul prelucrarii metalelor. Un sistem foarte rentabil pentru orice pretentie si pentru cele mai diverse cerinte - pentru polizarea cu banda si debavurare, precum si pentru slefuirea de racordari si de rotunjiri. Pentru intreaga gama de lucrari de prelucrare a otelului si a otelului inoxidabil. Cu performantele polizoare cu banda abraziva si modulele atasabile specifice, se acopera principalele aplicatii din domeniul polizarii cu banda in industrie si mestesugarie. Inaltele standarde de calitate pe care le aplicam masinilor GRIT se reflecta si prin accesorii si in special prin benzile de slefuit. Punem un deosebit accent pe benzi de slefuit de calitate premium - pentru performante de prelucrare maxime si o durabilitate superioara la prelucrarea metalelor. Aceasta face utilizarea benzilor de slefuit originale GRIT deosebit de rentabila.

Prelucrarea suprafetelor

La prelucrarea suprafetelor, un singur criteriu este important: obtinerea unor rezultate impecabile in toate privintele. Fie ca este vorba de slefuire sau lustruire - cu vasta gama de scule electrice FEIN si seturile profesionale, alcatuite special pentru respectivele aplicatii, FEIN ofera cele mai bune premise pentru a raspunde si celor mai exigente cerinte la prelucrarea suprafetelor. Aceste rezultate sunt valabile in egala masura atat in cazul prelucrarii otelului inoxidabil, a lemnului cat si in amenajari interioare, reparatii auto si ambarcatiuni sau in constructia de autovehicule speciale. Va puteti baza pe FEIN: scule electrice puternice, aproape indestructibile, cu o ergonomie excelenta, care va permit sa lucrati fara efort si oboseala impreuna cu gama de accesorii adaptate la nevoile practice, va garanteaza rezultatul perfect. Alte produse interesante din domeniul prelucrarii suprafetelor puteti gasi si in capitolele Scule oscilante si Polizoare cu banda abraziva.

Scule Oscilatorii

Cu experienta sa unica de peste 40 de ani in tehnologia masinilor cu oscilatii, FEIN ofera prin cele trei sisteme - FEIN MultiMaster, FEIN SuperCut Construction si FEIN SuperCut Automotive - o gama de scule electrice oscilante deosebit de puternice si neintrecut de versatile, care ofera solutii adecvate pentru fiecare domeniu si o rezistenta unica la solicitare. Pentru fiecare cerinta, exista o solutie: FEIN SuperCut este specialistul pentru lucrari de amenajari interioare in lemn, reparatii/schimbari de ferestre, renovarea gresiei/faiantei/baii, instalatii de incalzire/sanitare, reconditionarea rosturilor, domeniul maritim si geamgerii auto. Pentru toti cei care pun un deosebit pret pe diversitatea aplicatiilor, FEIN MultiMaster este alegerea corecta in calitatea sa de sistem universal. Gama larga de accesorii faciliteaza un domeniu deosebit de larg de utilizari.

Taierea Tablelor

Tablele ondulate, trapezoidale, placile si profilele din otel necesita solutii de taiere speciale. FEIN stie tot ce este esential pentru taierea tablei - inca din anul 1927. Din aceasta experienta indelungata a rezultat o gama de produse, care prin varietatea si profesionalismul sau sunt neegalate: Foarfecele rontaitor compact se numara printre cele mai manevrabile scule de taiat, cu cea mai precisa urmarire a traseului curbiliniu. Foarfecele de taiat tabla, o sinteza dintre viteza ridicata de taiere, robustete si fiabilitate. Iar foarfecele de decupat tabla, ideal daca se doreste taierea fara aschii. In ciuda tuturor diferentelor, exista un numitor comun al sculelor FEIN specializate in prelucrarea tablei: corespund perfect cerintelor lucrului zilnic.

Taierea cu Fierastraul

Gama FEIN este completata cu scule pentru prelucrarea tevilor: ferestrau alternativpentru tevi cu diametrul de pana la max. 440 mm, in principal pentru constructia de instalatii si pentru lucrarile de racordare la retelele publice de apa, gaz etc. Pentru constructia de instalatii si de conducte, FEIN produce si masini speciale de frezat tevi pentru taierea cu freze disc a tevilor cu un diametru de pana la cca 3000 mm.

Catalog de produse Fein

Gaurit Insurubare Polizare Oscilante Foarfece Ferastraie Alte produse
Extras produse Fein

 

Instructiuni utilizare Fein
BLK 2.0 BLK 3.5 GICS
GICS-MMG KBM-32Q KBM-65
KBM 52U, 50Q MultiMaster FMM 250 FMM250 Q SCS 6.3-19T
SCT 5-40, 6-25 SCU 7-9 WSB8-115, WSB13-125